Een zelf verzonnen wereld waar men de beschikking heeft over één van de vier elementen.
 

Welkom GUEST!
USERNAME
PASSWORD
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Navigation

Season

Herfst
[ 8 tot 17°C ]

De herfst staat weer voor de deur en heeft scherpe winden en koude temperaturen met zich meegebracht, maar een mooie herfstdag is geen bijster zeldzaam fenomeen. De bladeren aan de bomen kleuren langzaam rood en bruin en door regelmatige regenbuien zijn er overal regenplassen te vinden.

Events

New Layout

ATF heeft een nieuwe layout, waarbij een aantal nieuwe functies zijn toegevoegd en aangepast. Klik op de volgende link om alle informatie over de nieuwe layout te kunnen lezen!

[ LINK ]


Portable magic [ + Hati ]
https://i.imgur.com/xdZPmFY.png

16
Positief
Water
avatar
Student


vr mei 08, 2015 6:32 pm
Bijles geven. De meesten deden dit voor het geld. Aubree deed het voor de studiepunten. Het geld had ze niet echt nodig, want haar ouders verdienden genoeg en, wel, ze had een baan. Nee, Bree deed dit niet voor de magere vijf euro per uur die de school haar gaf voor haar hulp, ze deed het omdat het studiepunten opleverde voor vakken waar ze minder goed voor stond en omdat het een goed punt zou zijn om op te schrijven voor haar motivatie voor een universiteit.
Dat, en ze vond het stiekem wel leuk. Het meisje was geen leraarmateriaal, maar vond leren leuk en vond het leuk om die passie met anderen te delen. Kortom, ze was enthusiast over het geven van bijles en was er nerd genoeg voor om het nog in haar vrije tijd te doen ook.

Meestal waren haar leerlingen jonger dan zij - eerste of tweedeklassers die achterlagen op de basis, vaak bij watermagie en helen. Voornamelijk helen. Ze kon je niet vertellen hoe vaak ze wel niet bijles had gegeven over de basis en theorie van watermanipulatie en helen. Het antwoord kwam ergens in de buurt van te vaak.
Maar vandaag niet, vandaag hadden ze haar gevraagd om een oudere jongen te helpen met… lezen. Okay. Het had haar drie blikken op het blaadje gekost om te begrijpen dat er echt stond dat ze een achttienjarige ging helpen met lezen, maar goed. Het leverde studiepunten op. Ze werd niet meegesleurd om te gaan drinken. Het was een kans om in de bibliotheek te zitten.

Het meisje was, zoals gewoonlijk, een minuut of tien te vroeg in de bieb. Ze klom twee trappen op om bij de studieruimte te komen die ze haar lieten gebruiken voor haar bijlessen, dumpte haar tas bij een van de stoelen en ging aan de tafel zitten. Ze had de jongen laten weten waar hij moest zijn - nu maar hopen dat hij kwam opdagen, anders zat ze hier ook voor niets.
Profiel bekijkenhttp://i61.tinypic.com/35hlfl1.jpg

✖ 18 Winters
Geen
avatar
Student


vr mei 08, 2015 7:09 pm
Waarom gaven ze het niet gewoon op en lieten ze hem met rust? Maar nee. Ze deden nóg een poging om hem te leren lezen en die wartaal normaal te maken. Het ging toch niet lukken, ze deden er al drie jaar over en hij kon nog steeds geen wijs uit een normaal boek. En als hij nog één maan roos vis boek zag scheurde hij deze aan stukjes. Het schoolhoofd had deze actie ook al mee mogen maken en het maar op zijn korte lontje gegooid dat hij bij dit onderwerp altijd had. In zijn vrije tijd deden alle leraren moeite hem bijles aan te smeren. Voor zowel lezen, schrijven en zelfs zijn energie luisterde niet. Al met al, wat hij op deze school deed bleef hem een raadsel. Maar in ieder geval ging zijn negatieve energie erop vooruit en had hij het gevoel dat het daarbij ooit nog goed kwam. Dat kon hij over die boeken niet zeggen.
Dit werd hem dus niet. Hij kreeg vandaag les van een zestien jarige. Een klein meisje, minderjarig. Ze deden het erom. Hij was dus echt een triest geval. Maar goed, hij moest dit maar even doorkomen en hopen dat hij het meisje met een snauw stil zou krijgen en hij het door kon komen door het kind te pesten. Want ja, hij moest ergens zijn tijd in stoppen of niet? De roodharige sjokte door de straten naar de bib. Een van Hati’s natuurlijke vijanden. Waren er echt gekken die daar voor hun plezier heen gingen? Die er geld voor betaalde? En dan kreeg híj nog eens de opmerking dat hij in het gekkenhuis kon komen. Ze zouden díe Astrals op moeten pakken.
Eenmaal bij het huis van Hel liep hij naar de balie en vroeg waar hij naar moest. Ze wezen hem naar boven, al was het wat twijfelend. Hati was hier immers nog nooit geweest, waarom zou hij? Had hij er wat aan? Nee. Maar hij werd gedwongen en daarom moest hij dit maar even doorstaan. Hij liep de trappen op en zag al snel zijn martelvrouwe zitten. Met zijn dodelijke blik slenterde hij naar de stoer tegenover haar en plofte neer, om hierna zijn tas op de stoel naast zich te zetten. Hierna liet hij zijn koud staande ogen op de ander vallen. ‘De naam is Hati, en ik raad je aan je tijd hier niet aan te verspillen’ merkte hij met toonloze stem op. Misschien was hij er dan al vanaf? Maar hij vertrouwde niet op de makkelijke uitkomst.
Profiel bekijkenhttps://i.imgur.com/xdZPmFY.png

16
Positief
Water
avatar
Student


zo mei 10, 2015 4:50 pm
De boeken die ze uit haar tas haalden waren niet bepaald boeken voor beginnende lezers, maar het meisje had weinig keuze gehad. Kennelijk waren ze vergeten om leesboeken aan te schaffen, dus moest ze maar wat uit haar eigen boekenverzameling grijpen. Helaas was de helft van haar boeken geschreven in haar moedertaal, die bestond uit een alfabet wat zelfs zij niet altijd begreep - een ae en een æ waren heel verschillende dingen, geloof haar - dus had ze ongeveer een keuze uit vijftien boeken.
Acht daarvan vielen af omdat het schoolboeken waren - watertheorie en een hoop over genezen, naast nog een encyclopedie en een hele zooi aan theorie over positieve energie op zich. Nu beheerste ze dat laatste niet, maar ze was ervan overtuigd dat als ze de theorie maar kende, dat het helen vanzelf makkelijker zou gaan. Tot nu toe had ze gelijk gehad; de lessen hadden haar geholpen met het verminderen van de extra effecten die haar genezen tot nu toe had gehad.

Maar dat was nu even niet relevant. Relevant waren de boeken die Aubree had uitgekozen voor haar nieuwste leerling, de achttienjarige die ze alleen kende als Hati. Zijn achternaam, die leek op een achternaam van een jongen die ze terug op Elion had gekend, had ze maar niet geleerd. Te ingewikkeld, plus, ze zou er niets aan hebben.
Op haar tafel lag een boek met korte mythen over de geschiedenis van Dünya en een verzameling short stories over opgroeien onder de naam de geschiedenis van een zelfmoord. Het waren niet de meest charmante boeken, maar op nieuw, ze had niet veel keuze gehad.

De jongen kwam binnen met een minder dan vrolijke blik op zijn gezicht en was, in een woord, intimiderend. Nu was Bree met haar kleine postuur snel geïntimideerd, maar deze jongen zag er werkelijk uit alsof hij haar met een hand op z’n rug de nek om kon draaien. Hij deed haar denken aan de man die haar handdoek nog had. Niet bepaald een goede associatie.
‘Ehm.’[b] was haar reactie op zijn openingszin.[b] ‘Ik ben Aubree, en je moet dit minstens drie keer doen voordat je je kan afmelden.’ Dit werd er zo een. Een moeilijke, die er helemaal geen zin in had. Nu was dat voor Aubree geen vreemd verschijnsel, sommige Astrals hadden werkelijk een hekel aan bijvoorbeeld fabeldieren, maar iets zo simpel als lezen, dat moest je toch wel een beetje interesseren?

‘Dus eh, hoe ver ben je eigenlijk met lezen?’ ging ze maar verder. Hey, je moest ergens beginnen. Een goed begin is het halve werk.
Profiel bekijken

Gesponsorde inhoud


 Soortgelijke onderwerpen
-
» Music and Magic {Lesson 1}