Een zelf verzonnen wereld waar men de beschikking heeft over één van de vier elementen.
 

Welkom GUEST!
USERNAME
PASSWORD
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Navigation

Season

Herfst
[ 8 tot 17°C ]

De herfst staat weer voor de deur en heeft scherpe winden en koude temperaturen met zich meegebracht, maar een mooie herfstdag is geen bijster zeldzaam fenomeen. De bladeren aan de bomen kleuren langzaam rood en bruin en door regelmatige regenbuien zijn er overal regenplassen te vinden.

Events

New Layout

ATF heeft een nieuwe layout, waarbij een aantal nieuwe functies zijn toegevoegd en aangepast. Klik op de volgende link om alle informatie over de nieuwe layout te kunnen lezen!

[ LINK ]


[ Algemene Info ] De Wereld Dünya
https://i.imgur.com/ItXKsmp.png

29 Jaar
Beiden
Geen
avatar
Administrator


wo mei 06, 2015 1:59 am

"De wereld Dünya"

Algemeen

Iedereen op After The Fall bevindt zich op Dünya, een relatief grote planeet in een zonnestelsel gelijkend op het onze. Rondom Dünya cirkelt één maan, officieel Aere genaamd. De RPG focust zich voornamelijk op de school Rikka High en haar omgeving, maar in dit topic kan je alle achtergrondinformatie vinden die je nodig hebt om een goed beeld van de planeet te krijgen.
De bewoonde wereld wordt opgedeeld in 5 continenten; Eldara, Nimriande, Iriolis, Elion en Cenarion. De vijf continenten zullen hieronder globaal beschreven worden, qua klimaat, economie en inwoners.

Technologie

De technologie op Dünya is nog niet zo ver ontwikkeld als de technologie in onze wereld. Voor lange afstandsreizen gebruikt men namelijk altijd de trein, er bestaan namelijk nog geen vliegtuigen of dergelijke. Deze treinen zijn meestal ook nog stoomtreinen, maar ze zijn alsnog relatief snel. Hierdoor zijn Astrals op Dünya gewend om lang te reizen over grote afstanden, want er is gewoon geen sneller alternatief.
Fietsen, boten en auto’s zijn de andere ‘moderne’ vervoersmiddelen die bestaan op Dünya. De auto’s, echter, zijn voor ons nog vrij oude modellen. Ze zijn weliswaar overdekt en helemaal dicht, maar het zijn bij lange na geen ferrari’s.

Qua mobieltjes, computers en tablets is er een grote verscheidenheid op Dünya. Om te beginnen bestaan er geen tablets en maakt men gebruik van de ouderwetse beamer, omdat smartboards nog niet bestaan. Er bestaan echter wel smartphones, maar deze zijn vrijwel onbetaalbaar voor normale Astrals, net zoals dingen zoals iPods of mp3spelers, koptelefoons, oordopjes en ga zo maar door. Ze bestaan wel, zijn goedkoper in het continent waar ze vandaan komen, maar kosten alsnog een godsvermogen en alleen rijkelui lopen ermee rond – op een enkel normaal kind na dat hard ervoor heeft gewerkt of gespaard.
Er zijn dus ook moderne versies van televisies en computers met dunne beelden, maar ook oudere die nog een dikke achterkant hebben. Meestal heeft een doorsnee familie een radio, omdat dit de goedkoopste optie is van alles, maar sommigen sparen ook wat verder zodat ze een bakbeest van een televisie kunnen kopen en dan gaat het niet om een groot flatscreen: nee, het gaat om een dikke televisie.

Als we kijken naar architectuur is Dünya op een gelijk niveau met ons. De achterstand in technologie weet men in te halen met behulp van elementen, waardoor ze op sommige aspecten zelfs beter zijn en ook sneller en efficiënter kunnen werken dan in onze wereld.

Continenten


[ Eldara ]

Van alle vijf de continenten is Eldara het meest welvarend. Door de goed ontwikkelde industriële gebieden en infrastructuur op dit continent is het gehele continent gemakkelijk te bereiken. De infrastructuur is voornamelijk gebaseerd rond trein –en scheepsverkeer, wat betekent dat door het gehele landschap van Eldara lange stukken rails liggen en je genoeg havensteden kan vinden.

Het klimaat in Eldara is gematigd, waardoor je er loofbossen vindt in plaats van toendra of regenwoud. Hittegolven en strenge winters komen regelmatig voor, maar het duurt nooit lang voor het gematigde klimaat weer de overhand krijgt.

In de paar grotere steden die er zijn, ligt het niveau van de ontwikkeling een stuk hoger. De hoofdstad van het continent, Nidon, is bijvoorbeeld niet alleen een van de dichtstbevolkte steden op heel Dünya, maar heeft ook de titel van rijkste stad op zijn naam staan. Het overgrote merendeel van deze technologie wordt bedacht in de omgeving van Nidon, maar geproduceerd en verder ontwikkeld op Cenarion.

Eldara vormde oorspronkelijk de uitgangsbasis van de elementloze Astrals, maar nu is het thuis van alle vier de soorten Astrals. Na de oorlog kwam er een handelscultuur op die Astrals van de andere continenten naar Eldara lokte - vandaar de diversiteit. Naast het feit dat alle Astrals aanwezig zijn, is de concentratie van deze Astrals ook zeer hoog. Dit zorgt ook voor een ontzettende mengkroes aan verschillende en door elkaar lopende culturen, waartussen zo nu en dan kleine conflicten ontstaan.

Onder Eldaranen vind je alle soorten Astrals en ook elementloze Astrals.


[ Nimriande ]

Nimriande ligt redelijk dicht bij de evenaar van Dünya, waardoor dit continent erg bekend staat om haar hoge temperaturen. De begroeiing van Nimriande bestaat voornamelijk uit savanne –en woestijngebied, met in wat kleinere streken tropische begroeiing.

In de woestijngebieden worden nederzettingen voornamelijk gebouwd rond verschillende oases, hoewel het merendeel van de woestijnbewoners als reizende nomaden leven en van plaats naar plaats reizen, levend van hun handelswaren. Met hun gladde praatjes kunnen ze je vaak genoeg van alles aansmeren, wat maakt dat men de gepassioneerde handelaren niet snel vertrouwen.

De bewoners van de savannegebieden prefereren vaker een vaste woonplaats, in tegenstelling tot hun niet zo geliefde woestijnbroerders. Ze leven voornamelijk van veeteelt en de Astrals uit deze streken staan bekend als harde, trotse werkers, die hun samenleving en tradities vooropstellen. Van weinig kunnen ze veel maken dankzij hun creatieve denkvermogen en hun welbekende handigheden.

Door de eeuwen heen is er een redelijke afkeer opgebouwd tussen deze overheersende volken van Nimriande, waardoor er zo nu en dan nogal wat conflicten kunnen ontstaan in het warme continent. Waar het ene volk zichzelf ziet als de harde, eerlijke werkers, zien ze het andere volk als luie dieven die leven van de fortuinen van anderen. De nomaden kijken hier natuurlijk weer heel anders tegenaan. Zij zien zichzelf juist als de steunpilaren van de economie, hétgeen dat Nimriande staande houdt. Zij zien hun koppige buren juist als eigenwijze lafaards die bang zijn voor veranderingen en voor altijd vast zullen blijven zitten in hun tradities. Het gebeurt dan ook maar zelden dat deze volken het echt met elkaar eens zijn.

Onder de Nimrianders vind je vooral vuur Astrals, maar langs de rivieroevers staan bekende nederzettingen van water en aarde-Astrals.


[ Iriolis ]

Iriolis staat bekend als het groenste continent van allemaal. Door het matige maritieme klimaat dat in dit continent heerst zijn de weersomstandigheden in alle seizoenen vrij mild. Meer naar het noorden, waar de bergen omhoog rijzen, worden de temperaturen en winden wat guurder, hoewel dit natuurlijk niks is bij de temperaturen van Elion.
Iriolis bestaat voornamelijk uit groene, uitgestrekte vlaktes rond het zuiden en heuvelachtige gronden rond het stijgende noorden. De lange velden in het zuiden worden veelal gebruikt voor akkerbouw vee weilanden door de vele boerendorpjes die verspreid liggen over deze vlaktes.

De bewoners van het zuidelijke deel staan vooral bekend om de gastvrijheid en vrijgevigheid in hun cultuur. Voor een groot deel maken ze hun middelen zelf en aan wat ze hebben, hebben ze genoeg. Kleding, meubels, voedsel; Irioliëten verzorgen het liefst alles zelf zodat ze zo onafhankelijk mogelijk blijven. Hierdoor reikt de handel in dit deel van het continent misschien niet erg ver, waardoor Iriolis in het eerste opzicht niet al te rijk lijkt. Over het algemeen komen ze hier echter niks te kort.

In het noordelijke deel van het continent zou je op het eerste gezicht niet veel bewoners verwachten. Maar hoe verder je in de bergen trekt, des te meer je van de noordelijke bevolking zal ontdekken. Ondanks de harde, verraderlijke winden die hier soms op kunnen steken hebben de Astrals hier verrassend goede en stevige woningen kunnen bouwen, die je via ladders of dunne, stenen paadjes kan betreden. De bergbewoners delen gastvrijheid met hun zuidelijke buren, maar zijn wat minder materialistisch ingesteld. Ze leven bijna als monniken en zijn met weinig al bijzonder snel tevreden. Hierdoor worden ze snel gezien als een bescheiden en vredelievend volkje.

Onder de Irioliëten vind je vooral lucht en vuur Astrals, maar langs de kust zijn water Astrals ook sterk vertegenwoordigd.


[ Elion ]

Elion kent extreem koude winters en iets mildere zomers. Het noorden van Elion is erg dunbevolkt door de kou en de harde grond. Bij de pool is het land altijd bevroren, maar naarmate je richting het zuiden gaat, zijn er vlaktes met mos en lage struikjes. Dichter bij de evenaar vind je moerassige gebieden en vele meren, fjorden, maar ook naaldbossen zijn hier in overvloed te vinden.

Het aantal is niet groot, maar de bevolking die zich in het bergachtige noorden bevindt is hard en genadeloos. Hoe anders kunnen ze immers overleven in een gebied dat net zoveel sympathie heeft? Door de jaren heen zijn er op verschillende plaatsen dorpjes gebouwd, die zo klein zijn dat het dorp vaak maar één straat aan huizen heeft.

Vis is hetgeen waar deze intimiderende, maar vooral ook eerlijke Astrals van leven in dit ruwe gebied. De andere continenten worden dan ook in de vishandel verrijkt dankzij deze noordelijke Elionezen. Hun vrachten worden vervoerd met behulp van schepen, wat in dit continent, zowel in het noorden als in het zuiden, nog steeds het treinverkeer overheerst.

Meer naar het zuiden, waar de temperaturen wat milder worden, zijn de Astrals dit ook. Zij zijn wat opener naar ‘buitenstanders’ die hun continent bezoeken, wat ze al snel vriendelijker en behulpzamer maakt in de ogen van vreemdelingen. Ze staan erom bekend dat ze andere culturen graag onderzoeken en in zich opnemen, wat soms nog wel eens de reden kan zijn dat ze met hun scheepvaarttripjes wat langer wegblijven dan werkelijk nodig is, om wat meer van de anderen culturen op te kunnen steken.

De Zuidelingen leven vooral van jacht en de rijstplantages. Landbouw is vaak niet mogelijk door de natte gronden, tenzij er producten worden verbouwd die wel in een natte grond kunnen groeien. Er wordt daarom veel rijst gekweekt in het moerassige natte gebied en ook wordt er veel gevist. De Zuidelingen hebben echter nog een andere optie voor jacht: de dieren in de naaldbossen, waar veel verschillende soorten zoogdieren leven.

Onder de Elionezen vind je vooral water en lucht Astrals.


[ Cenarion ]

Cenarion is een van de meest kale gebieden op Dünya. Op het eerste gezicht is er weinig aantrekkelijks te vinden, maar de schat van dit continent is te vinden in de kale grond zelf. Cenarion is rijk aan kolen, olie en mineralen en weet zich hierdoor economisch draaiende te houden.

De meeste bewoners van Cenarion zijn hiermee te vergelijken: aan de buitenkant lijken ze hard en meestal vies, maar van binnen zijn het harde werkers en ook loyale Astrals. Toch is er grote verdeeldheid in dit continent. De meeste grote steden zijn hetzelfde opgebouwd en bestaan uit drie sectoren: de buitenste, middelste en binnenste ring. In de buitenste zijn voornamelijk sloppenwijken te vinden; in de middelste ring bevinden zich de meeste fabrieken waar de grondstoffen worden verwerkt en binnenin zijn de mooiere wijken te vinden. In de middelste ring zie je veel Astrals rondlopen met sjaals of mondkapjes, om hun longen tegen de fabrieksrook te beschermen. De binnenste ring wordt meestal gescheiden van de andere ringen door een muur.

Sommige Astrals hebben het beter dan de anderen, maar toch haalt niemand het meer in zijn hoofd om in protest te komen. De laatste rel van dertig jaar geleden zorgde voor veel problemen, voornamelijk voor het armere volk. Vandaar dat er sindsdien geen rellen meer zijn en men hier aan herinnerd wordt. De rel had echter wel licht succes en het leven werd inderdaad wel beter voor de armere Astrals. Ze hebben voor nu besloten daar tevreden mee te zijn.

Buiten de grote steden zijn er ook kleinere dorpjes die zichzelf staande proberen te houden. Het is niet gemakkelijk, voornamelijk omdat het niet zeldzaam is dat een oogst zomaar in brand vliegt vanwege de hoge tempraturen. Toch blijven de Astrals hier erg positief onder en is die positieve instelling ook iets wat het continent zo mooi maakt.
Het droge Cenarion heeft buiten de Astrals en grondstoffen ook nog iets anders moois te bieden: speciale ondergrondse tunnelstelsels. Meestal zijn deze tunnels gevuld met mooie edelstenen en is het adembenemend wanneer maanlicht of zonlicht zich een weg naar binnen weet te banen. Deze grotten staan onder de bescherming van de overheid, vandaar dat ze nog niet leeggehaald zijn.

Onder de Cenarianen vind je voornamelijk aarde Astrals terug, maar ook meer Astrals met zowel positieve als negatieve energie dan gemiddeld.

Overige informatie

Let op: Het is belangrijk om je te realiseren dat de informatie over continenten slechts richtlijnen zijn.

Een continent is groot, waardoor het klimaat er divers is en de omstandigheden lang niet overal hetzelfde zijn (bijvoorbeeld Spanje tegenover Noorwegen). Er wordt dus gesproken over globale gemiddeldes. In een continent waar volgens de lijst voornamelijk water en lucht Astrals voorkomen mogen uiteraard ook vuur Astrals wonen, ze zijn enkel niet de meest voorkomende groep in het continent als geheel - hoewel dit van land tot land natuurlijk ook weer kan verschillen.

Creativiteit hierin wordt zeker aangemoedigd, diversiteit is immers leuk en er is heel veel mogelijk. Toch is het niet de bedoeling dat je onnodig en/of zonder goede onderbouwing extreem afwijkt van bijvoorbeeld de klimaat richtlijnen. Een bevroren land midden in het tropische Nimriande is onrealistisch, daarvoor kun je beter naar Elion uitwijken.

Hopelijk biedt deze uitleg genoeg duidelijkheid, mocht je nog vragen hebben kun je altijd terecht bij een van de Teamleden of kun je een vraagtopic aanmaken bij de Balie.


Evelyn ✲ Hero ✲ Mabel ✲A heaven that only watches has no meaning.
Profiel bekijken
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Algemene onzin
» Algemene Onzin Topic
» Algemene Onzin Topic
» Algemene Onzin Topic
» Algemene Onzin Topic