Een zelf verzonnen wereld waar men de beschikking heeft over één van de vier elementen.
 

Welkom GUEST!
USERNAME
PASSWORD
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Navigation

Season

Herfst
[ 8 tot 17°C ]

De herfst staat weer voor de deur en heeft scherpe winden en koude temperaturen met zich meegebracht, maar een mooie herfstdag is geen bijster zeldzaam fenomeen. De bladeren aan de bomen kleuren langzaam rood en bruin en door regelmatige regenbuien zijn er overal regenplassen te vinden.

Events

New Layout

ATF heeft een nieuwe layout, waarbij een aantal nieuwe functies zijn toegevoegd en aangepast. Klik op de volgende link om alle informatie over de nieuwe layout te kunnen lezen!

[ LINK ]


Eli Shane
http://i61.tinypic.com/2wekh02.png

16 Jaar
Beiden
Geen
avatar
Student


za okt 31, 2015 1:15 am

"VOLLEDIGE NAAM"

GENERAL
[ NAME ] Eli Shane
[ GENDER ] Mannelijk
[ AGE ] Zestien jaar
[ ELEMENT ] Niet van toepassing
[ ENERGY ] Beiden
[ YEAR ] Tweede jaars
[ BIRTH PLACE ] Cenarion

APPEARANCE
WIP

[ HAIR ] de haarkleur en stijl van je personage
[ EYES ] oogkleur van je personage
[ LENGTH ] lengte van je personage
[ BUILD ] wat voor bouw heeft je personage
[ CLOTHES ] wat voor soort kleren draagt je personage normaliter
[ SPECIAL ] eventuele bijzonderheden

PERSONALITY
WIP WOP.

[ LIKES ] optioneel
[ DISLIKES ] optioneel


GESCHIEDENIS
Eli is verwekt uit een affaire tussen twee personen: een arme vrouw genaamd Nicole en een rijke man genaamd Derek. De vrouw was niet perse arm, ze behoorde tot een rijke familie maar omdat ze de jongste dochter was van vele bloedverwanten zou ze geen enkele cent krijgen. Het was dus belangrijk voor haar om een rijke man te vinden en toen ze dit deed raakte ze zwanger. De man was verliefd op haar met heel zijn hart, maar hij was al uitgehuwelijkt aan een andere vrouw.
Ondanks alle protesten nam Derek haar in huis, want hij kon het niet verdragen om haar alleen te laten nadat haar familie haar had verstoten. Nicole was een gevangene; ze mocht de villa niet verlaten, ze mocht zelfs niet de tuin in omdat de kans te groot was dat iemand haar zou zijn. Dereks vrouw, Elizabeth, wist hiervan. Ze verachtte Nicole en wist dondersgoed dat de vrouw voor niks goeds zou zorgen. Nicole daarin tegen was langzaam echt verliefd geworden op Derek omdat hij de enige was die haar niet afkeurde in deze tijd.
 
De jongen werd geboren en omgedoopt tot Eli – enkel omdat Elizabeth dit wilde. Derek was trouw aan haar en deed niks meer met Nicole, maar hij weigerde ook om iets met haar te doen omdat hij zich er toch slecht bij voelde. Vandaar dat Elizabeth probeerde de jongen te stelen zodat ze toch een kind zou hebben.

Eli scheen echter wel te weten wie zijn echte moeder was en wie niet, iets wat enkel voor meer frustratie zorgde bij Elizabeth. Hetgeen wat het ergst bleek te zijn was dat de jongen niet wist hoe hij een blad voor zijn mond moest houden; hij zei dingen, erge dingen, alsof het niks was. Normaliter zou iemand het van zich afschudden omdat hij maar een jochie is en dingen verzint – maar wat hij zei was waar. Hij sprak letterlijk haar gedachtes uit. Wat bleek was dat Eli gezegend was met een groots talent om gedachtes op te pikken, maar hij was destijds te jong om te beseffen dat dit niet iets normaals was. Vandaar dat de jongen alles zei wat hij opving en anderen corrigeerde wanneer ze logen. Het was onmogelijk om te liegen in de buurt van de jongen en omdat voornamelijk Elizabeth loog kreeg zij altijd de volle laag. Het duurde niet lang of er knapte iets in de vrouw en ze sloeg hem, in het bijzijn van haar man en Nicole. Beiden waren geshockt, maar niet instaat om er iets aan te doen. Elizabeth dreigde met de waarheid: ze zou dit alles aan de buitenwereld onthullen als Derek  weigerde om afstand te doen van Nicole en Eli. Even leek het erop alsof Derek weer voor de vrouw zou opkomen, maar hij deed het niet. Hij gaf Elizabeth haar zin.
Nicole eindigde op straat met Eli en had nergens om naartoe te gaan. Haar familie zou haar weigeren, zoals ze voorheen ook hadden gedaan en ze had geen geld of wat dan ook. Ze besloot de eigendommen die ze had te verkopen zodat ze wat geld had. Daarna ging ze samen met haar zoon richting de muur en verbleef daar. Het duurde niet lang of ze werd naar de donkere kant van de wereld getrokken en was gedwongen om voor geld te zorgen op onreine manieren.
 
Eli’s moeder was een sterke vrouw op mentaal gebied en wist zowaar haar werk geheim te houden voor haar zoon. De vreselijke scenes, hetgeen waartoe ze gedwongen werd – ze wist het altijd uit haar gedachtes te bannen wanneer ze bij hem was. Ze was op de hoogte van zijn talent, maar weigerde er iets mee te doen. Toch kon ze het niet achterhouden in haar dromen en had ze de pech dat de jongen ook instaat was deze te betreden. Zeker had het een effect op de jongen, maar anders dan men zou verwachtten. Hij werd er weliswaar stiller van, maar hij was niet in shock.
De onmacht was groots en hij kon haar niet helpen, wetende dat ze enkel in meer problemen zou komen als hij dit probeerde. Zelfs niet toen ze ziek was kon hij haar helpen, hij kon niks. Het enige waartoe hij instaat was, was te zien hoeveel ze wel niet leed enkel zodat hij wat te eten had. Wellicht dat als hij beter werd in het lezen van gedachtes dat hij wel iets kon doen, dus begon hij te oefenen – maar het was eigenlijk al te laat. Nicole overleed door uitputting, ziekte en enigszins verhongering. Eli bleef alleen achter.
 
In het begin wilde de jongen niet meer. Hij was jong en wist niet wat hij moest doen. Toch bleek de wil om te blijven leven groter dan de neiging om op te geven en waande hij zich naar de sloppenwijken van Cenarion. Hier zwierf hij rond, zoekend naar eten en onderdak.
De wereld was hard en het maakte Eli ook hard. Zijn vermogen om gedachtes te lezen werd steeds beter en op een dag waagde hij het erop: hij deed mee aan een spelletje. Het is een gewoonte om sluwe spelletjes te spelen waar Astrals wat geld inzetten. Als je het goed hebt dan win je, als je het fout hebt dan verlies je. Het was een simpel spelletje waarbij geraden moet worden onder welk kopje het balletje lag. Het was vrij simpel voor de jongen, wist het antwoord te verkrijgen door het lezen van de gedachtes van de man. Men dacht gewoon dat hij geluk had en op die manier wist hij toch wat geld te krijgen. Naarmate de jongen meer won ontstond er steeds meer wantrouwen: het kón niet dat iemand zoveel won en geen een keer verloor. Hij speelde vals – dat was weliswaar waar, maar er is niet echt een manier waarop gedachtelezen aangetoond kan worden.
Eli raakte in de problemen en het duurde niet lang of hij moest vluchtten. Heel ernstig was het niet, hij ging gewoon naar een andere plek een paar kilometer verder. Het begon een soort van cirkel te worden en ondanks dat hij het niet bijster slecht had, was hij wel eenzaam. Er was niemand waarmee hij kon praten, want hij durfde niemand te vertrouwen – maar dat neemt niet weg dat je soms gewoon je ei kwijt moet. Dankzij die pure eenzaamheid bereikte zijn kunnen een toppunt en was hij instaat om iets te creëren. Het was niet meer dan een licht bolletje dat tussen kleuren kon veranderen, maar het had een eigen wil – of zo kwam het althans over. Het ding reageerde op de jongen en dat was het enige wat belangrijk was. Het begon als een klein bolletje dat enkel kon communiceren doormiddel van kleuren, maar later was het instaat om ook vormen aan te nemen. Van een muis tot een kat. Het kreeg al gauw een naam: Chatzi.
Chatzi werd Eli’s kameraad, de ziel die hij nodig had in zijn leven. Daarbij was het ook zijn partner in crime: zo kon Chatzi veranderen in een klein dier en zo iemand zakkenrollen terwijl Eli voor afleiding zorgde. Ze waren onafscheidelijk, maar dit niet alleen op een vriendschappelijk niveau. Op een dag werd Chatzi gestolen, het had de fout begaan om de vorm aan te nemen van een exotisch dier dat veel waard zou kunnen zijn op de zwarte markt. Paniek sloeg toe bij de jongen, maar lang had hij niet om chaotisch te zoeken naar het schepsel. Hij werd zwak, was uitgeput zonder reden – het bleef daar niet bij, want duizeligheid sloeg toe en Eli werd daadwerkelijk echt onwel.
Wat er precies is gebeurt weet de jongen niet, maar toen hij weer wakker werd was Chatzi  er weer. Het was terug veranderd naar de pure lichtvorm en was op die manier ontsnapt. Het was wel duidelijk dat beiden nare effecten van de scheiding hadden ondervonden en flink wat dagen (zelfs een maand) nodig hadden om weer helemaal erboven op te komen. Chatzi was niet meer instaat om van vorm te veranderen in die periode en Eli had gewoon moeite met alles eigenlijk. Zijn zintuigen werkten niet optimaal, zijn evenwicht was niet meer goed en fysiek had hij ook betere dagen gekend. Het was niet perse zo dat ze te weinig hadden gegeten, maar hun energie leek verstoort te zijn.
Bang door dit voorval gingen de twee opzoek naar een oplossing, maar er scheen er niet echt eentje te zijn. Het enige wat er was, was een plek waar een mogelijk antwoord was: Rikka High. Een school die zich focust onder andere energie, een renoverend iets. Zonder verder nog na te denken sprokkelden ze geld bij elkaar om zo een treinkaart te kopen en naar Eldara te gaan. Ze werden toegelaten op de school, dankzij het goede vermogen van gedachtelezen – maar nu begint het allemaal pas écht. De verandering in omgeving heeft er echter niet voor gezorgd dat de jongen gestopt is met het stelen van jan en alleman.


ENERGY USEAGE
Eli is erg goed in het oppikken van andermans gedachtes en heeft hier ook goede controle over, meestal dan. Hij blijft ook een jongen met hormonen en kan het soms niet helpen dat hij lekker met anderen mee fantaseert om zich er vervolgens slecht over te voelen. En ondanks dat hij de gedachtes van meisjes kan lezen en zo weet wat hij moet doen om ze over te winnen – is hij te verlegen en wantrouwig om het ook echt te doen.
De jongen is ook een droomwandelaar, maar erg onervaren. Hij is instaat om andermans dromen te betreden – maar omdat hij er weinig ervaring mee heeft doet hij het meestal per ongeluk in zijn slaap zonder het door te hebben.

De enige keer dat Eli iets met energie heeft gedaan is tijdens het scheppen van Chatzi. Chatzi is een uniek schepsel met een vrije wil, maar wel nog een connectie met de jongen. Als de twee te ver van elkaar gescheiden zijn heeft dit nadelige gevolgen en in het ergste geval kan het zorgen voor de dood van beiden. Eigenlijk heeft Eli een stukje van zijn ziel gegeven aan Chatzi, vandaar de connectie.
Chatzi is zelf instaat om van vorm te veranderen en prefereert de vorm van een kat, otter of wezel - wel zijn er limieten en is het grootste wat hij kan worden een shetlandpony. Hij is echter wel om uiterlijke aspecten van dieren te combineren.

Eli’s connectie met de geestenwereld is vrijwel nihil, maar dit houdt niet in dat hij deze alsnog probeert te maken. Niet alleen denkt hij dat hij hierdoor een oplossing kan vinden voor hem en Chatzi, hij wilt eigenlijk ook heel graag zijn moeder weer zien zodat hij een goed afscheid kan nemen en om zich te verontschuldigen voor al het leed dat hij haar heeft aangedaan.


"The powerful mystery of the invisible."
Profiel bekijken