Een zelf verzonnen wereld waar men de beschikking heeft over één van de vier elementen.
 

Welkom GUEST!
USERNAME
PASSWORD
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Navigation

Season

Herfst
[ 8 tot 17°C ]

De herfst staat weer voor de deur en heeft scherpe winden en koude temperaturen met zich meegebracht, maar een mooie herfstdag is geen bijster zeldzaam fenomeen. De bladeren aan de bomen kleuren langzaam rood en bruin en door regelmatige regenbuien zijn er overal regenplassen te vinden.

Events

New Layout

ATF heeft een nieuwe layout, waarbij een aantal nieuwe functies zijn toegevoegd en aangepast. Klik op de volgende link om alle informatie over de nieuwe layout te kunnen lezen!

[ LINK ]


William Ventura
https://2img.net/h/i1302.photobucket.com/albums/ag133/MightyCape/A%20Icon%202_zpsulbni0r0.jpg

18
Positief
Water
avatar
Student


wo mei 06, 2015 2:39 pm

"WILLIAM VENTURA"

GENERAL
[ NAME ] William Ventura
[ GENDER ] Man
[ AGE ] Negentien
[ ELEMENT ] Water
[ ENERGY ] Positief
[ YEAR ] Zesdejaars
[ BIRTH PLACE ] Elion (Noord)

APPEARANCE
[ HAIR ] Wit en messy
[ EYES ] Blauw/grijs
[ LENGTH ] 1m81
[ BUILD ] Lang en dun, graatmager
[ CLOTHES ] Vale, verwassen kleding. Voornamelijk vesten en spijkerbroeken
[ SPECIAL ] William is blind aan één oog, waar dan ook een witte waas overheen zit. Ook is hij lichamelijk in een slechte conditie en lopen er 'aderen' goed zichtbaar onder zijn huid

PERSONALITY
William is een stille, standvastige jongen die niet erg sociaal aangelegd is en contact niet vaak opzoekt. Hij doet wel alles voor zijn zus Alice, die hij wil beschermen en bedanken voor alles wat ze voor hem gedaan heeft. Hij staat vaak alleen in een hoekje, op zijn hoede voor de wereld waar hij geen vertrouwen meer in heeft. Het liefst zit hij op zijn kamer met een stuk van Shakespeare in zijn handen. Als hij er de kans voor krijgt quote hij stukken uit Shakespeare’s tragedies, hoewel niemand er ooit op kan antwoorden. Zijn liefde voor Shakespeare komt vooral uit het feit dat ze zich in het verleden afspelen en soms onrealistisch zijn, waardoor hij aan het gehate heden en de gevreesde toekomst kan ontsnappen. Hij luistert veel muziek om zichzelf af te zonderen van de wereld en er zit altijd wel een muziekje in zijn hoofd. William flipt als hij insecten ziet, vooral wormen, wat nogal een logische reden heeft. Soms wordt hij geplaagd door fantoompijnen, hoewel hij er niet vaak uitleg bij geeft. Het is nogal een gevoelig onderwerp. Het enige positieve van de Crestworms is dat hij nu wel gemiddeld is in magie, hoewel het hem wel moeite kost. Hij verzinkt snel in gedachten en is afstandelijk, waardoor hij soms arrogant over kan komen. Wills favoriete seizoen is de winter, alhoewel hij de sneeuwpret niet ziet zitten. De kou verdooft zijn pijn het meest. Hij heeft geluk in zo'n koud gebied te wonen. Daarbij is hij dan nog het meest dol op de nacht, waarin zijn gezicht slecht te zien is in het duister. Zijn zelfvertrouwen is langzaam teruggekomen, maar dat maakt hem er niet socialer op. Ook vanwege zijn lichte HSP komen sommige dingen heel heftig op hem over, vooral geluid. Vandaar dat hij ook veel muziek luistert; zo hoeft hij zich niet op vreemde dingen in de omgeving te concentreren, alleen op een bekend geluid.
[ LIKES ] Stilte - Alice - Kunst
[ DISLIKES ] Spiegels - Starende Astrals - Begrafenissen


GESCHIEDENIS
0-4 Years Old
William wordt geboren op een zonnige lentedag in Elion in een klein, noordelijk gelegen stadje. Als kind trekt hij zich niets aan van zijn sturingscapaciteiten en doet er zodoende niets mee. Hij speelt vaak buiten en is nogal roekeloos aangelegd, hoewel hij graag in zijn eigen wereldje speelt. Hij heeft weinig vrienden en doet helemaal geen moeite om contact te zoeken, wat zijn ouders maar zo laten. In deze tijd zijn zijn ouders nog tevreden met het leven en met hun zoon, er zeker van dat hij een grootse toekomst tegemoet gaat. Zijn moeder is bibliothecaresse en zijn vader doet onderzoek naar organismen en magie. Beiden verwachten dat William het ver gaat schoppen en proberen hem wel magie te laten gebruiken, maar ze komen tot de conclusie dat dat nog even moet wachten.

5-12 Years Old
De privélessen beginnen: eerst nogal simpel, met dingen als leren praten en knutselen, maar later meer over magie en lastigere dingen. William krijgt in zijn eentje les en af en toe met zijn zus Alice erbij, hoewel die jonger is. Hij komt nu nog maar weinig op straat en in contact met anderen, waardoor hij er niet bepaald socialer op wordt. Zijn ouders zijn bereid dat op te geven omdat ze willen dat hij een groot wetenschapper of iets belangrijks wordt, die dan wel weer vrienden kan maken als hij eenmaal aan de top is. Will heeft moeite met exacte vakken als wiskunde en de talen gaan hem dan ook beter af. Geschiedenis heeft ook zijn interesse. Maar zodra de lessen over sturing beginnen, gaat het mis. De jonge William bakt er niets van in het algemeen. Alleen het element dat hij meegekregen heeft van geboorte, water, kan hij miniem bespelen. Andere magie lukt hem totaal niet; hij vindt de theorie te abstract en hij krijgt geen beweging in de elementen. Zijn ouders zijn in het eerst bezorgd en laten hem extra hard oefenen, zonderen hem helemaal af tussen de studieboeken uit de bibliotheek waar zijn moeder werkt. Hij mag geen jeugdboeken meer lezen; alleen serieuze, realistische en wetenschappelijk onderlegde studies over sturing. Ze dwingen hem zowat om ieder uur dat hij wakker is aan de stof te werken en William houdt dat zo goed mogelijk vol. Tevergeefs; hij blijft hopeloos. Geduld kan niet langer verhullen dat er meer van de zoon verwacht wordt; hoge ambities, onmogelijke wensen.

13-16 Years Old
Het blijft een heikel punt voor William; nog steeds zit hij praktisch op niveau nul terwijl zijn zusje net als iedere normale student haar basismagie al redelijk onder de knie heeft. William is na al die jaren eindelijk in staat het water op te tillen en wat te laten bewegen, maar verder komt hij niet. Op zijn 13e komt het keerpunt; hij geeft op, is zelfstandig genoeg om te weten dat hij nooit waar kan maken wat zijn ouders willen en puberaal genoeg om zijn ouders een hak te willen zetten. Hij weigert simpelweg nog iets te proberen en zit tussen de boeken waar hij moet zitten zonder ze aan te raken. Leraren raken wanhopig door zijn gedrag en de één na de ander geeft het op deze hopeloze jongen nog iets bij te brengen. William zelf gaat verder met zijn interesse in geschiedenis in talen, waarbij hij uiteindelijk op Shakespeare’s werken stuit. Direct is hij er dol op, maar wanneer zijn ouders uitvinden wat hij leest pakken ze het af en gooien het boek voor zijn ogen in de open haard. Williams ouders besluiten op zijn 16e dat het mooi is geweest; er moet iets drastisch gedaan wordt. Vanuit zijn studie kan Richard zich nog herinneren dat er een organisme is dat magiekanalen versterkt en vermeerdert, zodat de persoon die de behandeling ondergaat veel beter wordt in magie: de Crestworm. Zijn ouders besluiten deze wezens bij William in te brengen, daarbij de risico’s voor lief nemend; de patiënt wordt van binnenuit verwoest, uitgehold, opgevreten door de organismes. Anders zou er immers geen ruimte zijn voor nieuwe kanalen. Helse pijnen zijn het gevolg en William kan er niets tegen doen, alleen maar huilen en gillen. Tegen de tijd dat Alice hem redt is zijn lichaam al deels verwoest. Zijn zwarte haar is wit geworden, zijn lichaam onnatuurlijk dun en zwak, zijn linkeroog is zelfs blind geworden; er zit nu een melkachtig waas overheen, alsof zijn oog bevroren is. De aders rond het oog zijn opgezet zodat de linkerkant van zijn gezicht rond zijn oog nogal verminkt is. De opgezette aderen zijn deels resten van Crestworms, dichtbij zijn huidoppervlakken en de aderen zijn over zijn hele lichaam verspreid. Een blijvend gevolg voor William zijn de fantoompijnen die soms ineens toeslaan, zodat hij plots in elkaar zakt of midden in de nacht gillend wakker wordt.

17-18 Years Old
William vermijdt zijn ouders zo veel mogelijk en begint aan een moeizame herstelperiode, waarin hij langzaamaan weer sterk genoeg wordt om op zichzelf te lopen en te leven. Het kost hem van zijn 16e tot een half jaar na zijn 17e om weer op eigen benen te kunnen staan en dat ook een hele dag vol te houden. Dat laatste half jaar tot zijn 18e is hij bezig geweest met stiekem zijn vertrek naar Rikka High te plannen, waar hij ver weg is van zijn ouders. Hij kon nergens anders heen en zou toch een diploma nodig hebben om ergens terecht gekomen. Hij wilde Alice niet achterlaten en nam haar daarom mee naar de school. Hij is nog steeds zwak en zijn oog is onherstelbaar beschadigd. Hij heeft wel een liefde voor de boeken van Shakespeare ontwikkeld, het boek heeft hij via iemand anders weten te bemachtigen. Hij wil nu op Rikka High opnieuw beginnen en alles achter zich laten, hoewel hij zich voor zijn uiterlijk schaamt.


ETCETERA
*Will krijgt soms black-outs als hij teveel magie gebruikt
*Will is soms ineens kleurenblind, hoewel dat nooit permanent is
*Hij heeft het boek gekregen van zijn kleine zusje, Alice
*Faceclaim – Matou KariyaCredits to Juud <3
Wren -- William -- Dave -- Fealwen
Profiel bekijken